Huurdersbijeenkomsten

Wij zijn op 6 november 2018 begonnen met het houden van huurdersbijeenkomsten. De eerste werd gehouden in wijk 6, De Dem. Een druk bezochte middag waar we als huurdersbelangenorganisatie in gesprek zijn gegaan met huurders, onze verhuurder en medewerkers van De Voorzorg. Een adviseur van de Woonbond was aanwezig om inzicht te geven in de mogelijkheden in huurdersland.

Op woensdag 3 april 2019 hebben we de huurdersbijeenkomst gehouden in wijk 7 waaronder woningen op de Weijenberg en Hoensbroek en woningen in Brunssum. Op dinsdag 21 mei hebben we kennisgemaakt en zijn we in gesprek gegaan met huurders in Meezenbroek. 

Vervolgens hebben we op 19 juni in het Corneliushuis de huurdersbijeenkomst voor de wijken 4 en 5 (Rennemig, Hoensbroek en Nieuw Lotbroek) gehouden.

Tijdens deze bijeenkomsten hebben alle aanwezigen hun vragen kunnen stellen, opmerkingen kunnen maken over hun ervaringen en aandacht kunnen vragen voor huurderszaken die hun woning of woonomgeving betrof. Omdat, naast de leden van de SOHV ook Sjraar Canjels (directeur bestuurder De Voorzorg) en Lea Christis (wijkmanager), wijkbeheerders en een consulent van de Woonbond aanwezig waren, ontstond tijdens alle bijeenkomsten een goed gesprek, werd naar elkaar geluisterd en werden actiepunten door zowel De Voorzorg als door de SOHV meegenomen.

Op 4 september vindt de laatste huurdersbijeenkomst van dit jaar plaats. (wel houden we nog de jaarvergadering op 27 november) Deze huurderbijeenkomst wordt georganiseerd voor de wijken 2 en 3 (Bekkerveld, Heerlen-Centrum, Beersdal, Grasbroek, Litscherveld en nieuw Husken) en vindt plaats in het multifunctioneel centrum 'A Gene Bek' in Heerlen aan de Tacitusstraat 130. De uitnodigingen zijn verstuurd, aanmeldingen zijn ontvangen.

Ook andere medewerkers van De Voorzorg willen graag aansluiten bij de huurdersbijeenkomst. Een mooie manier om met elkaar in gesprek te komen. Een deel van hen zal op 4 september aanwezig zijn. Het is de bedoeling dat ook volgend jaar steeds een aantal medewerkers vanuit De Voorzorg aansluit bij de huurdersbijeenkomsten.

Volgend jaar willen we de huurdersbijeenkomsten in de avonduren plannen. Dit om ook de mensen die overdag werken de kans te geven aanwezig te kunnen zijn. U ontvangt tijdig een uitnodiging voor de bijeenkomsten die voor uw wijk wordt georganiseerd.

 

Naar het overzicht

Agenda

Er zijn nog geen berichten.

Laatste nieuws

Parkstadgemeenten ondersteunen inwoners met gratis energieadvies en €250,-aan energiebesparende maatregelen ieadvies en

Geschreven op

.De Parkstadgemeenten, onder aanvoering van Heerlen, gaan inwoners die recht hebben op de energietoeslag ondersteunen bij het besparen op de stijgende energiekosten. Zij krijgen een gratis energiebespaarcoach...