De SOHV in een nieuw jasje

In huurdersland gebeurt de laatste jaren erg veel. Woningen worden energiezuinig gemaakt en gaan van het aardgas af. Het aantal ouderen wat (gedwongen) thuis blijft wonen stijgt snel; deze mensen hebben meer zorg aan huis nodig, ouderen die nu nog een grote eengezinswoning huren en graag kleiner willen, maar niet kunnen (financiën). En jongeren (woningzoekenden) die nu eindelijk wel eens bij pa en ma weg willen, maar toch steeds moeilijker aan een betaalbare woning kunnen komen.

Genoeg te doen voor een huurdersbelangenorganisatie. 

Op dit moment zijn we met vier bestuursleden en zijn feitelijk vanaf punt nul begonnen. We willen groeien naar een volwaardige huurdersbelangenorganisatie.

Vanaf maart 2018 zijn we met verse bestuursleden aan de weg aan het timmeren. We hebben een abonnement afgesloten bij De Woonbond, een nationale organisatie die huurders en huurdersbelangenorganisaties advies kan geven en kan begeleiden. 

We organiseren huurdersbijeenkomsten in uw wijken, zodat de SOHV een gezicht krijgt en we kennis kunnen maken met elkaar. We willen weten wat er speelt in uw wijk zodat we iets voor u kunnen betekenen als huurdersbelangenorganisatie. 

Samen met adviseurs van De Woonbond hebben we een heel werkplan opgezet waarbij onder andere een nieuwe samenwerkingsovereenkomst is opgemaakt en de statuten zijn herschreven. 

We volgen workshops om een bredere basis te krijgen zodat we beter kunnen functioneren.

Naar het overzicht

Agenda

Er zijn nog geen berichten.

Laatste nieuws

Parkstadgemeenten ondersteunen inwoners met gratis energieadvies en €250,-aan energiebesparende maatregelen ieadvies en

Geschreven op

.De Parkstadgemeenten, onder aanvoering van Heerlen, gaan inwoners die recht hebben op de energietoeslag ondersteunen bij het besparen op de stijgende energiekosten. Zij krijgen een gratis energiebespaarcoach...