4 op 10 woningcorporaties past inkomensafhankelijke huurverhoging toe

Onderzoek van de Woonbond wijst uit dat bijna 40% van de woningcorporaties in Nederland de inkomenafhankelijke huurverhoging toepast. Terwijl dit beleid de doorstroming zou moeten bevorderen, kunnen veel huurders helemaal geen andere woning vinden. Hierdoor komen zij financieel klem te staan. Bovendien krijgen huurders deze huurverhoging ook nog als de huurprijs al erg hoog is. Daarom pleit de bond voor afschaffing van deze oneerlijke en ineffectieve maatregel.

Zeno Winkels, directeur van de Woonbond, is principeel tegen de inkomensafhankelijke huurverhoging. "Inkomenspolitiek hoort bij de overheid te liggen, niet bij de verhuurder. Ook mensen die al een torenhoge huur betalen worden hard geraakt. Dat vindt de Woonbond zeer onrechtvaardig. Daarom moet de politiek een einde maken aan de oneerlijke en ineffectieve inkomensafhankelijke huurverhoging.

Naar het overzicht

Agenda

Er zijn nog geen berichten.

Laatste nieuws

4 op 10 woningcorporaties past inkomensafhankelijke huurverhoging toe

Geschreven op

Onderzoek van de Woonbond wijst uit dat bijna 40% van de woningcorporaties in Nederland de inkomenafhankelijke huurverhoging toepast. Terwijl dit beleid de doorstroming zou moeten bevorderen, kunnen veel...