4 op 10 woningcorporaties past inkomensafhankelijke huurverhoging toe

Onderzoek van de Woonbond wijst uit dat bijna 40% van de woningcorporaties in Nederland de inkomenafhankelijke huurverhoging toepast. Terwijl dit beleid de doorstroming zou moeten bevorderen, kunnen veel huurders helemaal geen andere woning vinden. Hierdoor komen zij financieel klem te staan. Bovendien krijgen huurders deze huurverhoging ook nog als de huurprijs al erg hoog is. Daarom pleit de bond voor afschaffing van deze oneerlijke en ineffectieve maatregel.

Zeno Winkels, directeur van de Woonbond, is principeel tegen de inkomensafhankelijke huurverhoging. "Inkomenspolitiek hoort bij de overheid te liggen, niet bij de verhuurder. Ook mensen die al een torenhoge huur betalen worden hard geraakt. Dat vindt de Woonbond zeer onrechtvaardig. Daarom moet de politiek een einde maken aan de oneerlijke en ineffectieve inkomensafhankelijke huurverhoging.

Naar het overzicht

Agenda

Er zijn nog geen berichten.

Laatste nieuws

Reactie HVW op huurprijsbeleid Vincio Wonen

Geschreven op

Beste huurders van Vincio Wonen. De HVW wil u kort meenemen in het tot stand komen van de huurverhoging 2024. Dit jaar heeft Vincio Wonen wederom besloten om de richtlijnen van de overheid in Den Haag...